Ens hem begut l'enteniment

A qui voleu enganyar? Aquest és el blog per a tota aquesta colla de frustrats sense cap mena de vida social ni sexual. Us adverteixo que aquest egocentrisme d'opinar per qualsevol bestiesa que passa al món és una malaltia. Jo en canvi llegeixo llibres que nomès entenc jo i escolto cintes, sí sí cintes que gravo amb la meva veu. Visca Parálisis Permanente!

viernes, 20 de abril de 2007

La Posse Comitatus


La segona esmena de la Constitució dels EUA diu que tots els individus tenen dret a tenir armes. I per què? Doncs mireu, perquè aquests senyors són protestants i pensen que l'individu ha de decidir per ell mateix, mentre que el sistema europeu ve d'una tradició catòlica amb un sistema estatocèntric on es potencia l'organització policial. Ossigui, que els americans tenen dret a usar armes mentre que els europeus prefereixen que les tingui l'estat. Jo no vull que ens ianquitzem i que poguem tenir una pipa per la cara jo sóc més hippi i optaria per la desaparició total de les armes, de qualsevol tipus de policia i militar. Però de totes maneres us explicaré les diferències entre les forces de seguretat americanes perquè entengueu la incompetència i la ironia que suposa vetllar per la seguretat del món però no per ells mateixos.
La Posse Comitatus era la força civil armada que estava al servei del sheriff. També formaven milícies estatals que eren voluntaris que feien funció d'exèrcit.Doncs aquesta tradició es va arrelar fins al punt que van fer una llei que encara avui en dia funciona.1876 POSSE COMITATUS ACT."Cap membre que estigui a l'exèrcit pot estar a la guàrdia nacional i cap membre que estigui a la guàrdia nacional pot estar a l'exèrcit" (law enforcement)
Ja sabeu que als Estats Units tenen més pes els estats que la federació. Doncs cada estat té una guàrdia nacional com aquí els Mossos d'Esquadra i aquests són els que formen l'exèrcit. Recordeu que la milícia estatal pot quedar sota les ordres i el mandat del govern federal i dels seus delegats militars o policials en 4 casos i un d'ells és la Invasió dels EUA. De fet la policia als EUA firma en lletra petita una clàusula que en cas de guerra ha de servir al govern federal i per nassos et fan anar a la guerra.
Una segona degeneració dels sistema va ser la privatització de la policia. Un tal Pinkerton al 1840 va muntar una empresa privada de seguretat de detectius i els seus primers clients van ser l'administració pública perquè no hi havia policia pública. És l'origen de la CIA. Recordem que avui en dia totes les agències de la CIA són privades. Els Pinkertons van fracassar i al 1890 va sorgir una nova llei PINKERTON ACT on es prohibien els pinkertons. El 1905 es crea l'FBI, la primera policia pública.
La concepció americana és de més mercat, més comercialització, possessió i ús d'armes i menys intervencionisme administratiu preventiu i meny policia pública
Doncs com veieu lo públic i lo privat es difumina.Segons el Manuel Ballbé, doctor de dret administratiu a l'estat Espanyol hi ha 210.000 policies per a 40 milions d'habitants i als EUA tenen 500.000 policies (recordar que molts estan a la Guerra d'Iraq o a Afganistan...) per a 280 milions de persones. Per tant, li faltarien 500.000 policies més als EUA x simple regla de tres i ho supleixen amb 1 milió d'agents de seguretat privada més que en el nostre model. Ossigu ja m'imagino als segurates de Prosegur (a EUA hi ha més de 300.000 policies locals privats)vigilant el campus de Virgínia ila guàrdia nacional(Mossos d'Esquadra)d'excursió a Iraq.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!