Ens hem begut l'enteniment

A qui voleu enganyar? Aquest és el blog per a tota aquesta colla de frustrats sense cap mena de vida social ni sexual. Us adverteixo que aquest egocentrisme d'opinar per qualsevol bestiesa que passa al món és una malaltia. Jo en canvi llegeixo llibres que nomès entenc jo i escolto cintes, sí sí cintes que gravo amb la meva veu. Visca Parálisis Permanente!

domingo, 15 de abril de 2007

5 idees per salvar el món

Avui a banda del reportatge del Periodico sobre Casablanca i el terrorisme islàmic el que m'ha motivat després d'un dia de descans és el 30 minuts del TV3 que tractava sobre el canvi climàtic.
Jo mai he estat persona de ciències i pensava que seria molt pesat però la veritat és que m'ha captivat des del principi. Vivim amb un alarmisme que ens recorda cada dia que estem destruint el planeta i que els humans hem provocat el canvi climàtic. Malgrat això, els ciutadans a la nostra rutina no sabem què fer a banda d'estar consicenciats i intentar reciclar, estalviar aigua i llum i anar en bici. Sort en tenim de ments prodigioses com les d'uns científics de la NASA que han trobat 5 maneres per salvar el món. Tracten de combatre l'escalfament de la terra. Aquests cinc punts es centren per una banda en desviar els rajos de llum del sol de la terra i per l'altra, disminuir el diòxid de carboni.
Així que a partir d'ara recordem que per combatre el canvi climàtic els estats de tot el món amb una part del PIB per exemple haurien de finançar aquests cinc punts:
  • Para-sol: Distribuir 16 bilions de vidres a l'espai per desviar els rajos de llum.
  • Fer núvols: Crear una flota d'embarcacions al mar que llencin un vapor que transformi les gotes d'aigües en vidres que filtrin els rajos del sol.
  • Pantalla de sofre: El sofre a l'atmosfera és perillós i perjudicial per l'ésser humà ja que és el causant de la pluja àcida. Però en canvi, es podrien llençar centenars de coets de sofre a l'estratosfera que refredarien el planeta i no faria mal a ningú.
  • Fitoplàncton: La idea és fer crèixer plàncton artificial perquè les plantes marines absorveixin el CO2. És curiós que l'orina serveix per fer crèixer el plàncton.
  • Arbres artificials: Uns arbres sintètics que refresquin el planeta, que facin la fotosíntesi i que recullin el CO2. Aquest CO2 l'emmagatzemarien posteriorment a sota del fons marí a unes roques impermeables, on el CO2 seria més dens que l'aire i es quedaria per sempre.

En fi, un reportatge molt interessant i constructiu. Ja n'hi ha prou de victimismes ja és hora de posar-se a treballar.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

m'encanta aquest documental! hem de fer un treball al insti sobre la terra i tot el que esta passant i fare servir les idees dels cinc cientific com a base! I aixi esxplicare a tota la classe les seves idees!

Anónimo dijo...

M'HA AGRADAT MOLT AQUEST REPORTATGE. REALMENT HA ESTAT MOLT INTERESSANT I CURIÓS.
"ENCARA QUE PENSO QUE SERIA MILLOR POSAR EL VÍDEO, JA QUE ÉS NECESSARI PER ENTENDRE-HO"
GRÀCIES! SARA

Eulàlia Sánchez dijo...

Hola Sara,
doncs si t'interessa el tema hi ha la peli de l'Al Gore que també en parla del canvi climàtic: "una veritat incòmoda"