Ens hem begut l'enteniment

A qui voleu enganyar? Aquest és el blog per a tota aquesta colla de frustrats sense cap mena de vida social ni sexual. Us adverteixo que aquest egocentrisme d'opinar per qualsevol bestiesa que passa al món és una malaltia. Jo en canvi llegeixo llibres que nomès entenc jo i escolto cintes, sí sí cintes que gravo amb la meva veu. Visca Parálisis Permanente!

jueves, 3 de mayo de 2007

L'estat gasta en armes uns 48 milions d'euros al dia

A banda que sigui electoralista o no la concessió del castell de Montjuïc a Barcelona em sembla molt bé que es dugui a terme l'Institut Català Internacional per la Pau. No entenc lo de les banderes i tampoc per què s'han de mantenir les antenes militars durant tres anys.
Ara bé, el que trobo molt contradictori és veure com per una banda el tripartit anterior participava en la indústria de la guerra i d'altra banda potenciava aquest projecte de llei per l'ICIP.
Sí, molt fort! El Maragall li va demanar a una empresa europea que fabrica helicòpters de combat (EADS) que es traslladés a Viladecans per instal·lar la fàbrica. Sort que en aquell moment el ministre de Defensa era un senyor d'Albacete que es deia Bono i que va considerar que aquells avions estarien millor allà.
Tampoc crec que a l'estat espanyol s'estigui avançant gaire en l'educació per la pau quan el govern espanyol està discutint un projecte de llei sobre la carrera militar. Sí , sí volen crear un sistema de “centres universitaris de la defensa”, els quals impartiran “ensenyaments de titulacions universitàries”.
I és que sabieu que Espanya fabrica armes de sèrie B i que els seus clients són els països pobres? Espanya després dels EUA és el pais que més municions ven!
A sobre hi ha un secretisme molt fort amb un altre projecte de llei, el del Comerç Exterior de Material de Defensa i doble ús. Les ONG's van demanar molta transparència al govern a l'hora de saber quantsles quantitats, quin tipus d'armes, els països als quals les ven.. Doncs el govern ha respost que aquestes peticions trenquen la confidencialitat econòmica.
En fi, m'agradaria que es fessin universitats per al desenvolupament, per la cooperació i no universitats per cursar la carrera militar!

2 comentarios:

Nuria Vega dijo...

No me extraña, Zapatero entró a gobernar diciendo que traería las tropas españolas... luego envió contigente de no se sabe cuántos militares a Haiti y Afganistan...la política ha este respecto no es nada claro...mejor vivir en la ignorancia! deben pensar...dinero en educación la justa, para qué? para continuar siendo uno de los países europeos con menor éxito escolar... ese es nuestro sistema! olé!

Jusephus dijo...

48 milions d'euros al dia... A l'Estat habitem 40 males ànimes...

***** (els asteriscs són rosques que es mouen en l'engranatge d'una computadora de silogismes)

Ahà, si l'Estat decidís invertir aquests calerons en els ciutadans rebríem 1'2 euracos al dia... uooo! Una pensió de 438 euros a l'any!!!!