Ens hem begut l'enteniment

A qui voleu enganyar? Aquest és el blog per a tota aquesta colla de frustrats sense cap mena de vida social ni sexual. Us adverteixo que aquest egocentrisme d'opinar per qualsevol bestiesa que passa al món és una malaltia. Jo en canvi llegeixo llibres que nomès entenc jo i escolto cintes, sí sí cintes que gravo amb la meva veu. Visca Parálisis Permanente!

jueves, 10 de mayo de 2007

L'església dicotòmica

L’ arquebisbe de navarra diu: “l’Església catòlica és feble, atacada per la deserció silenciosa i pel laïcisme públic. Però, hi ha partits com la Falange Española que són fidels a la doctrina social de l’Església.” Es tendeix a pensar que els catòlics voten dreta. Però segons el Centre d’Investigacions Sociològiques Espanya és el cinquè país més catòlic del món i els ciutadans es situen a un 4,7 (centre-esquerre) en l’eix ideològic, des del 77. El Concili Vaticà II (1962-65) el qual implicava la llibertat religiosa, és a dir, la no-confessionalitat de l’estat i les llibertats democràtiques, entre d’altres coses va confrontar bisbes espanyols, els més immovilistes del concili per l’estreta relació amb Franco i una part important del clergat i dels laics preconciliars. L’abat de Montserrat, Aureli M Escarré va ser el primer de la jerarquia catòlica que va denunciar el caràcter antidemocràtic del règim espanyol al diari francès Le Monde. Després sacerdots van recolzar i fins i tot formar part de la lluita obrera i estudiantil. De fet, a Comissions Obreres hi haurà molta gent d’Acció Catòlica i de les Joventuts Obreres Cristianes, grups que feien assemblees dins les esglésies. Fins i tot hi haurà militància de cristians dins de l’extrema esquerra i crearan Cristians pel Socialisme (marxistes cristians). Des del 82 fins ara, la religiositat a Espanya ha baixat fins el 25% i els catòlics s’ubiquen en l’eix ideològic durant els anys 90, en un 19% a l’esquerra, en un 36% al centre i en un 59% a la dreta. Als 90 van haver-hi vots catòlics cap al PC i el PSOE . I al 2000 el PP va obtenir majoria absoluta gràcies també a vots no religiosos. A Espanya no hi ha la cultura bianca d’Itàlia, que vincula directament la religiositat i el vot.

4 comentarios:

Anónimo dijo...

Escarré seria el primer "religiós" en denunciar el caràcter antidemocràtic del règim, fora de les sacristies estava més que denunciat. No et deixis enganyar, els capellans d'esquerres són quatre i no pinten res... Apostasia massiva ja!

Eulàlia Sánchez dijo...

M'encanta! Sabia que t'ofuscaries tant! Per cert quan anem a cremar esglésies ?

eloy urarte dijo...

Un treball excel·lent. JMS

Jusephus dijo...

Colla d'escòria àcrata.